Συχνές Ερωτήσεις

 

 

1. Πόσο συχνά πρέπει να ελέγχω τα μάτια μου;

Τα παιδιά θα πρέπει να ελέγχονται κάθε 6-8 μήνες . Οι ενήλικες θα πρέπει να ελέγχουν  τα μάτια τους μία φορά το χρόνο. Αν έχουν αιφνίδια αλλαγή στην όραση θα πρέπει να το ελέγξουν άμεσα .

2. Φορώντας συνέχεια τα γυαλιά βελτιώνεται η όρασή μου;

Η εξέλιξη μιας διαθλαστικής ανωμαλίας είναι απρόβλεπτη. Η χρήση γυαλιών μας δίνει καθαρότερη όραση, λιγότερη κούραση όχι όμως εξάλειψη ανωμαλίας. Η μη χρήση γυαλιών -ενώ είναι απαραίτητη- δημιουργεί κοπιωπία και επιδείνωση της ανωμαλίας.

3. Τι είναι τα πολυεστιακά γυαλιά και πότε πρέπει να τα φορέσω;

Είναι γυαλιά που συνδυάζουν μακρινή-μεσαία και κοντινή όραση. Τα φοράμε όταν οι απαιτήσεις της καθημερινότητας μας έχουν πολλές εναλλαγές αποστάσεων.

4. Κινδυνεύω αν φοράω γυαλιά ηλίου με μη απορροφητικούς φακούς;

Ναι, γιατί οι σκούροι φακοί σκιάζοντας το μάτι ανοίγει η κόρη του ματιού κι όντως μη απορροφητικοί αφήνουν την υπεριώδη ακτινοβολία και περνά μέσα στο μάτι.

5. Είναι καλύτερο να φοράω γυαλιά ή φακούς;

Ιδανικό είναι να γίνεται παράλληλη και συνετή χρήση γυαλιών και φακών επαφής.

6. Οι φακοί επαφής είναι ίδιοι για όλους?

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να επιλέγει φακούς ανάλογα με τις διαστάσεις των ματιών και την κατάσταση υγρασίας των ματιών του. Συζητήστε με τον εφαρμοστή και ζητήστε να κάνει τις μετρήσεις και να σας προτείνει.

7. Τι είναι οι φακοί υδρογέλης – σιλικόνης;

Είναι φακοί που λόγω υλικού οξυγονώνεται καλύτερα το μάτι, έτσι μετά τις 5-6 ώρες η αίσθηση του φακού δεν δημιουργεί ενοχλήσεις.

8. Υπάρχει κίνδυνος αν κρατάμε μηνιαίους φακούς πάνω από ένα μήνα;

Οι μηνιαίοι φακοί λόγω υλικού διαρκούν την ιδανική τους κατάσταση για 1 μήνα. Μετά τον 1 μήνα αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά τους.

 

Επάνω